Materiaalit

Valmistusprosessissa kaikki käyttämäme nahka käsitellään Suomen oloihin sopivaksi, läpivärjätään ja viimeistellään pintavärillä. Pintaväri kuluu herkimmin käytössä. Nahka itsessään kestää hyvin hankausta, eikä värin kuluminen heikennä tuotteen monipuolisia käyttöominaisuuksia. Suomessa muokatussa nahassa on pyritty käytttämään mahdollisimman turvallisia kemikaaleja ja väriaineita. Muokkauprosessi täyttää Reach-sopimuksen mukaiset kemikaalimääräykset.

Lampaan nappanahka on pehmeä, joustava, tuulenpitävä ja luonnostaan hengittävä materiaali. Nahka on käsitelty vettä hylkiväksi ja on käytössä erittäin kestävää.

Poron nappanahka on samaan aikaan vahvaa, mutta silkinpehmeää. Hyvin lämpöä pitävä materiaali, johon voidaan yhdistää paksu vuori ilman, että käytettävyys kärsii. Lopputuloksena on ylellinen, huippulämmin tuote.
Poron nappanahka on eettinen ja ekologinen valinta. Poro saa vaeltaa vapaana luonnossa ja nahka on lihateollisuuden sivutuotetta. Hiilijalanjälki jää huomattavan pieneksi. Poro ei tarvitse lämmitettyä rakennettua ympäristöä eikä sen ruokkimiseen tarvita erillistä tuotantoprosessia. Nahan kuljetusmatka nahkatehtaalle sekä nahkatehtaalta Paccas Oy:lle on lyhyt.

Merinovillavuori on erittäin lämmin. Sen mukavuus, lämpö, hengittävyys ja kosteudensiirto ovat tehneet siitä yhden halutuimmista materiaaleista äärioloissa. Vuori tuntuu lämpimältä ja kuivalta kosteanakin. Merinovilla on antibakteerinen materiaali, eikä kerää hajuja pidemmänkään käytön jälkeen. Vuorivalmistajan käyttämä merinovilla on mulesing-vapaata. Vuori on valmistettu Suomessa.

Polyesterivuori on lämmin ja parantaa muun muassa tuulenpitävyyttä. Polyesteri on monipuolinen ja siksi suosittu keinokuitu. Polyesteri imee itseensä erittäin vähän kosteutta ja kuivuu siksi nopeasti. Hyviä ominaisuuksia ovat lujuus, elastisuus, hankauksenkesto.

Aito turkisvuori on ylellinen ja ehdottoman lämmin vaihtoehto käsineen vuorimateriaaliksi. Lampaan turkis on vuorivaihtoehdoista ekologisin, sillä se on lihateollisuuden sivutuote eikä sen valmistukseen kulu juurikaan energiaa. Turkis on myös hyvin biologisesti hajoava materiaali.

Finnfill on sormikkaissamme käytettävä patentoitu vuorimateriaali. Vuori on 50% merinovillaa, 50% polyesteria.
Merinovillan mukavuus, lämpö ja hengittävyys yhdistettynä pehmeään polyesteriin takaa ihanan kevyen ja lämpimän vuoren sormikkaissa. Finnfill-vuori valmistetaan Suomessa.

Paccas Oy pyrkii kierrättämään tuotantoprosessissa ylijääneet raaka-aineet muuhun käyttöön.