Materiaalit

Paccas tuotteissa käytettävä nahka valmistetaan Suomessa. Valmistusprosessissa nahka käsitellään Suomen oloihin sopivaksi, läpivärjätään ja viimeistellään pintavärillä, sekä vettä ja likaa hylkivällä nahkasuojalla. Nahan muokkauprosessi täyttää Reach-sopimuksen mukaiset kemikaalimääräykset.

Lampaan nappanahka on pehmeä, joustava, tuulenpitävä ja luonnostaan hengittävä materiaali. Nahka on käsitelty vettä hylkiväksi ja on käytössä erittäin kestävää.

Poron nappanahka on samaan aikaan vahvaa, mutta silkinpehmeää. Hyvin lämpöä pitävä materiaali, johon voidaan yhdistää paksu vuori ilman, että käytettävyys kärsii. Lopputuloksena on ylellinen, huippulämmin tuote.


Poron nappanahka on eettinen ja ekologinen valinta. Poro saa vaeltaa vapaana luonnossa ja nahka on lihateollisuuden sivutuotetta. Hiilijalanjälki jää huomattavan pieneksi. Poro ei tarvitse lämmitettyä rakennettua ympäristöä eikä sen ruokkimiseen tarvita erillistä tuotantoprosessia. Nahan kuljetusmatka nahkatehtaalle sekä nahkatehtaalta Paccasille on lyhyt.

Peuran nappanahka on pehmeää ja lujaa, kuten poronnahka ja samalla tavallaeettinen ja ekologinen valinta. Poron lailla peura vaeltaa vapaana suomen luonnossa. Peuraa metsästetään harkitusti, jotta kannan ja sen aiheuttamien metsätuhojen herkkä tasapaino säilyy. Kaikki käyttämämme peuran nahka tulee suomalaisilta metsästäjiltä ja muokataan Kokkolassa. Poronnahan lailla myös peurannahan hiilijalanjälki on pieni.

Merinovillavuori on erittäin lämmin. Sen mukavuus, lämpö, hengittävyys ja kosteudensiirto ovat tehneet siitä yhden halutuimmista materiaaleista äärioloissa. Vuori tuntuu lämpimältä ja kuivalta kosteanakin. Merinovilla on antibakteerinen materiaali, eikä kerää hajuja pidemmänkään käytön jälkeen. Vuorivalmistajan käyttämä merinovilla on mulesing-vapaata.


50% merinovillavuori On lämmin merinovillan ansioista, mutta siihen on lisätty polyesteriä, jotta sen kulutuskestävyys paranee.

Polyesterivuori on lämmin ja parantaa muun muassa tuulenpitävyyttä. Polyesteri on monipuolinen ja siksi suosittu keinokuitu. Polyesteri imee itseensä erittäin vähän kosteutta ja kuivuu siksi nopeasti. Hyviä ominaisuuksia ovat lujuus, elastisuus, hankauksenkesto.

Aito turkisvuori on ylellinen ja ehdottoman lämmin vaihtoehto käsineen vuorimateriaaliksi. Lampaan turkis on vuorivaihtoehdoista ekologisin, sillä se on lihateollisuuden sivutuote eikä sen valmistukseen kulu juurikaan energiaa. Turkis on myös hyvin biologisesti hajoava materiaali.

Finnfill on sormikkaissamme käytettävä patentoitu vuorimateriaali. Vuori on 50% merinovillaa, 50% polyesteria.
Merinovillan mukavuus, lämpö ja hengittävyys yhdistettynä pehmeään polyesteriin takaa ihanan kevyen ja lämpimän vuoren sormikkaissa. Finnfill-vuori valmistetaan Suomessa.

Paccas pyrkii kierrättämään tuotantoprosessissa ylijääneet raaka-aineet muuhun käyttöön.