·

Materiaalit

·

Lampaan nappanahka on pehmeä, joustava, tuulenpitävä ja luonnostaan hengittävä materiaali. Nahka on käsitelty vettä hylkiväksi ja on käytössä erittäin kestävää. Siihen voidaan lisätä paksu vuori ilman, että käytettävyys kärsii. Suomessa muokatussa nahassa on pyritty käyttämään mahdollisimman turvallisia kemikaaleja ja väriaineita. Muokkausprosessi täyttää Reach-sopimuksen mukaiset kemikaalimääräykset.

Poron nappanahka on samaan aikaan vahvaa, mutta silkinpehmeää. Hyvin lämpöä pitävää materiaalia, johon voidaan yhdistää paksu vuori ilman, että käytettävyys kärsii. Lopputuloksena on ylellinen, huippulämmin tuote.

Poron nappanahka on eettinen ja ekologinen valinta. Poro saa vaeltaa vapaana luonnossa ja nahka on lihateollisuuden sivutuotetta. Hiilijalanjälki jää huomattavan pieneksi. Poro ei tarvitse lämmitettyä rakennettua ympäristöä eikä sen ruokkimiseen tarvita erillistä tuotantoprosessia. Nahan kuljetusmatka nahkatehtaalle sekä nahkatehtaalta Paccasille on lyhyt. Sopimuksessa on pyritty minimoimaan ihmiselle ja ympäristölle haitalliset aineet.

Paccas pyrkii kierrättämään tuotantoprosessissa ylijääneet raaka-aineet muuhun käyttöön.

Merinovillavuori on erittäin lämmin. Sen mukavuus, lämpö, hengittävyys ja kosteudensiirto ovat tehneet siitä yhden halutuimmista materiaaleista äärioloissa. Vuori tuntuu lämpimältä ja kuivalta kosteanakin. Merinovilla on antibakteerinen materiaali, eikä kerää hajuja pidemmänkään käytön jälkeen. Vuorivalmistajan käyttämä merinovilla on mulesing-vapaata.

Polyesterivuori on lämmin ja parantaa muun muassa tuulenpitävyyttä. Polyesteri on monipuolinen ja siksi suosittu keinokuitu. Polyesteri imee itseensä erittäin vähän kosteutta ja kuivuu siksi nopeasti. Hyviä ominaisuuksia ovat lujuus, elastisuus, hankauksenkesto.

Aito turkisvuori on ylellinen ja ehdottoman lämmin vaihtoehto käsineen vuorimateriaaliksi. Lampaan turkis on vuorivaihtoehdoista ekologisin, sillä se on lihateollisuuden sivutuote eikä sen valmistukseen kulu juurikaan energiaa. Turkis on myös hyvin biologisesti hajoava materiaali. Lampaan tarhauksessa eläimet saavat laiduntaa ulkona ja niillä on mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen.

Sormikkaiden vuori:
Finnfill on sormikkaissamme käytettävä patentoitu vuorimateriaali. Se on 50% merinovillaa, 50% polyesteria. Merinovillan mukavuus, lämpö, hengittävyys ja kosteudensiirto yhdistettynä kulutusta kestävään, pehmeään polyesteriin takaa ihanan kevyen ja läpimän vuoren sormikkaissa. Merinovillan tuottajat ovat sitoutuneet olemaan käyttämättä mulesing menetelmää. Finnfill-vuori valmistetaan Suomessa.